Få mer ut av din årsrapport - Konsis

Få mer ut av din årsrapport

Det er ikke lenge til årsrapporten for fjoråret skal leveres - i løpet av 6 måneder inn i nytt regnskapsår. Men har du ofret det noen tanker om hvordan årsrapporten skal fremstilles eller hva den faktisk skal brukes til?

Innholdet i seg selv er relativ enkelt og greit; en årsrapport skal presentere årsregnskapet til din bedrift, og skal først og fremst vise til resultat, balanse, noter og kontantstrømoppstilling. Altså en analyse av hvordan nøkkeltallene til bedriften din ser ut, hva bedriften har lykkes med, hvilke aktiviteter som har blitt gjort, og hvilke mål og strategier som er lagt for veien videre – for fremtiden.

Gjør det smakfullt

Årsrapport med fine illustrasjoner

En årsrapport består med andre ord av mye tall, grafer og, for mange, tørt innhold. At årsrapporten blir lang kan det også være vanskelig å unngå. Det er mye informasjon som skal fremlegges – men det betyr ikke at det trenger å bli kjedelig.

Gjør det visuelt

Det finnes heldigvis måter å fremstille rapporter mer smakfullt på. Det skal ikke så mye til for å friske opp årsrapporten og skape noe bedriften kan være stolt av – dersom man vet hvordan man gjør det. Og der er vi skikkelig gode!

Våre designere har årelang erfaring med å gjøre årsrapporter både tiltalende og interessante. I samarbeid med dere og basert på innholdet i årsrapporten fyller vi rapporten med infografikk og bilder, trekke ut sitater fra tekstene, utheve viktige nøkkeltall og legge til grafer, diagrammer og grafiske elementer for å fremheve og støtte oppunder budskapet. Alt dette for å gi årsrapportens mottaker en enda bedre leseropplevelse.

Årsrapport med pent og oversiktlig fremlagt materiale

Inkluder årsrapporten i din markedsstrategi

En slik årsrapport krever selvsagt et godt stykke tid og arbeid, men det kan lønne seg i det lange løp. I Konsis har vi årelang erfaring med å friske opp årsrapporter og gjøre de om til noe din bedrift stolt viser frem. Kanskje det til og med kan bidra til å endre bedriftens formål med årsrapporten? For hvorfor ikke bruke årsrapporten som et virkemiddel i markedsføring av bedriften og merkevaren?

De siste årene har vi sett en tydelig trend i hvordan mange bedrifter velger å bruke sin årsrapport. Det er ikke uvanlig at bedrifter kommer til oss med et ønske om å gjøre årsrapporten om til noe de kan bruke som et strategi- og kommunikasjonsverktøy. Både internt og eksternt – til nåværende og mulige fremtidige investorer, leverandører, eiere, partnere og ansatte. Er rapporten satt opp riktig, kan den fint brukes til å bygge og utvikle merkevare. Den blir fort en viktig del av bedriftens markedsstrategi.

Bruk rapporten til å presentere bedriften, fortelle om solskinnshistoriene fra fjoråret, redegjør for interessante planene for inneværende år og kanskje det neste. Og ikke glem å fremme jobben som blir gjort med bærekraft og samfunnsansvar. Uansett hva dere ønsker å fremme, får Konsis det godt, tydelig og forståelig frem i din nye årsrapport.

Hvem må levere årsrapport?

Det er kun bedrifter med en årlig omsetning på over 70 millioner kroner som er pålagt å levere årsrapport i Norge. Dette ble endret for bare noen år tilbake.

Vi trykker for deg

Som følge av modernisering i den digitale tidsalderen er det flere som velger å ikke lenger trykke årsrapporten. De gjør den heller tilgjengelig som nedlastbart materiale på hjemmesiden. Dette kan virke som en enkel løsning, men du frarøves mange kommunikasjonsmuligheter.

Årsrapport som enkelt viser frem bedriftens nøkkeltall

En fysisk rapport er enklere å ta med og gi bort til aktuelle parter. Den kan nesten fungere som et slags visittkort. I Konsis finnes det nærmest uendelige valg av papirer, ferdiggjøringer og effekter som kan bidra til å hev budskapet du skal formidle. Med en av bransjens største maskinparker i eget hus finner vi løsninger som garantert vil imponere mottaker av din fysiske årsrapport.

Når det er sagt trenger ikke det ene nødvendigvis å utelukke det andre. En forseggjort trykksak kan ha en positivt overraskende og imponerende effekt når du trenger det som mest, men det kan også være kjekt å la lesere laste ned dokumentet dersom de ønsker det. Det kan vi selvfølgelig også hjelpe til med å tilrettelegge for.

Få på plass din årsrapport i dag

Ønsker du en spennende og innholdsrik årsrapport som faktisk blir verdsatt, ivaretatt og lest? Vi i Konsis skaper rapporter du kan være stolt av og som kan brukes til å bygge merkevare og til å føre markedsstrategien videre. Ta kontakt for en helt uforpliktende prat om hva dere trenger og hva vi kan hjelpe dere med.