Når interiøret sprer bruspulver i hjertet – Wang skolene  - Konsis

Når interiøret sprer bruspulver i hjertet – Wang skolene 

Flere av Wang skolene har oppgradert skolebyggene sine det siste året. Omfanget har vært i varierende grad; noen har pusset opp hele skolen, kjøpt inn nye møbler og dekorert, mens andre har gjort det fint med interiørdekor. 

Vi har hatt det gøy på jobb og er så glad for alle elevene som har fått freshe og inspirerende skoler som oser av både sportsånd og ikke minst at de er rå på skole og idrett. Samarbeidet med de ulike rektorene har vært godt og det har vært diskutert mange løsninger underveis. I dette prosjektet har alle avdelinger hos Konsis vært involvert og det har vært et positivt og givende stykke arbeid. 

Interiøravdelingen

Når vi utformer interiører for skoler er det mange hensyn å ta. Interiøret må oppfylle kravene for Universell Utforming, fargene bør velges med bakgrunn i fargepsykologi og møbler og materialer må være ekstra holdbare. 

I skolebygg innebærer dette krav til luminanskontrast (kontrast i fargebruk) og korrekt merking av glassflater, søyler, nivåforskjeller, trapper, skilt og en rekke andre elementer. Luminanskontrasten beregnes matematisk, og det finnes minstekrav ihht Byggteknisk forskrift. Det er derfor viktig at hver skole håndteres som et eget prosjekt, slik at lokale tilpasninger kan gjøres for å oppfylle kravene.
Vi tok utgangspunkt i Wang sin profilmanual og fant mange flotte farger som vi kunne gjøre om til interiørfarger. Dermed dannet det seg raskt en god, grunnleggende fargepalett. 

Vi ønsket også å gjøre det lekent og velkomment, uten at det blir masete. Valg av farger og plassering av disse er nøye gjennomtenkt. Sterke farger er brukt i inngangspartiet som gir energi og sier «Godt å se deg». I klasserommene er det valgt farger som bedrer konsentrasjonsevnen. Med våre erfarne, engasjerte og dyktige interiørarkitekter er både de tekniske kravene møtt og ikke minst de visuelle inntrykket ivaretatt og levert.

Tapet i inngangsparti til Wang Ung Oslo
Skisse av nytt treningsrom hos Wang Toppidrett Tønsberg

Fotograf

Det ble tatt bilder i Konsis’ eget fotostudio. Disse bildene ble brukt både til brosjyrer og til collager som ble brukt til dekor på veggene. Ved å kombinere disse på ulike måter fikk vi mange varianter å spille på.

Designavdelingen

De dedikerte grafiske designerne har designet dekor, brosjyrer, markedsmateriell og løsninger til sosiale medier og har vært et viktig ledd med å skape en helhetlig profil i alle kanaler. Samarbeidet har gått på tvers av designavdelingen og Interiørarkitektur, og begge har dratt nytte av hverandre. På den måten er det gjenkjennelige elementer i alle kanaler. 

Årets skolekatalog med collage-stil som dras inn i dekoren på skolene og i andre digitale, og trykte flater

Møbler

Møblene som er valgt er beregnet for skolebruk og skal tåle elevenes herjinger. Vi har også vært opptatt av å få inn farger og tekstiler som passer godt til fargepaletten. Vi har integrert energigivende farger, stressreduserende treverk, og unngått sorte og grå møbler. Ulike skoletrinn har fått ulike stoler for å ivareta ergonomien for elevene på best mulig måte.

Utvalgte møbler fra Kinnarps, tilpasset aldersgruppe og fargepalett
Utvalgte møbler fra Kinnarps, tilpasset aldersgruppe og fargepalett

Storformat

Med 3000 kvm produksjonslokale i eget hus har vi mange muligheter til å produsere og designe unik dekor til Wang. Denne maskinparken har vi benyttes oss godt av! Kollegaene våre på denne avdelingen har stått på, testet, trykket, frest, plukket, pakket og merket, og sørget for at våre visjoner, design og ideer blitt til ferdige produkter.

Wayfinding

Å være ny i et stort skolebygg kan være overveldende i begynnelsen. God skilting og veifinning som viser at du har kommet til rett sted er viktig. Vi har brukt veifinningen som en del av dekoren. Store etasjetall, dørtall, skilt med informasjon, fargekoding og liknende har vært en viktig del av disse prosjektene. Når veifinningen tas med som en del av designet, og ikke som en ettertanke etter ferdigstilt prosjekt, passer det inn i interiøret og tilfører spenning i interiøret. 

Tapeter

Vi har designet en hel kolleksjon med tapteter, og flere føyes stadig til. Noen er brukt som store, delikate etasjeskilt, noen ønsker deg velkommen, andre viser idretter og pynter opp de lange, hvite gangene. Andre er informative med både informasjon om hjertestarter eller kostholdsråd. Vet du forresten hva verdensrekorden for Stille Lengde er? En av våre tapeter er designet for å vise akkurat hvor langt dette er, og utfordrer elevene til å prøve selv. 

Folie

I disse prosjektene har vi brukt mange ulike folier. Det er brukt folie til malte vegger, murvegger, glassflater, solskjerming. De er benyttet til veifinning, klasseromsnummer, piktogrammer og dekor og bildekor. Det finnes en folie til enhver bruk, og med våre designere og produksjon oppnår vi helt unike folier til hvert eneste prosjekt. 

Skilt

Vi har designet, produsert og montert innendørs lysskilt med kunstige planter. Disse tilfører glede, blikkfang og et snev av natur. Vi har også levert og montert utendørs lysskilt, og her fikk til og med rektoren bli med opp en tur i liften!

Støydempende plater

Flere av skolene har hatt utfordringer med akustikk og vi har gjort flere varianter av støydempende tiltak. Noen av disse har vært å trykke dekor på lyddempende plater i ulike størrelser og varianter. Noen av disse er henger også nedpendlet fra tak.  Ingen hvite flater – men farger, idrettsglede og samhold møter deg her.

Lyddempende plater nedpendlet fra tak

Montører

I Konsis har vi 2 montørteam. De har vært en viktig brikke i leveransen. De har kunnskap om materialene vi bruker, de er løsningsorienterte og opptatt av kvalitet. Det er ikke få timer de har brukt rundt på skolene for å montere alt som er designet og produsert. Det gode samarbeidet på tvers av avdelingene har virkelig vært en styrke på disse store prosjektene.

to mennesker monterer tapet på en vegg

Prosjektleder 

Prosjektlederen på interiøravdelingen har koordinert disse store prosjektene med så mange involverte parter. Hun innhentet priser fra underleverandører, utarbeidet fremdriftsplaner, fulgte opp bestillinger og la til rette for en god og effektiv samhandling mellom alle aktører i prosjektene. Hun følger opp endringer og eventuelle avvik, og underretter de involverte. Sammen med hele det øvrige apparatet i Konsis sørger hun for at resultatet blir som lovet, levert i tide, og innenfor budsjett! Litt av et kinderegg!

portrett av dame

Kategorier: