Konsis produserer bildekor, fra design til ferdig montert bilfolie!

Bilfolie

Konsis har hele produksjonen i eget hus fra design til ferdig montert bilfolie!

Gå tilbake til produktet

{{title}}

{{subtitle}}

Enkel dekor, utskåret logo og striper over taker
Helfoliering med print
Delfoliering
Foto: Per Kristian Lie Løwe/Konsis
Foto: Per Kristian Lie Løwe/Konsis
Foto: Per Kristian Lie Løwe/Konsis

Slik er prosessen med å lage bilfolie

1. Design

Prosessen starter med designfasen hvor du som kunde kanskje har gjort deg opp noen meninger om hvordan du ønsker sluttresultatet, alternativt kan Konsis komme med forslag til deg som kunde. Konsis starter med å hente ned arbeidstegninger av din bil ved at du oppgir ditt registreringsnummer. Vi lager så noen skisser som blir oversendt som pdf-filer til godkjenning.

2. Produksjon

Når designet er godkjent og vi har blitt enige om materialbruk (foliefarger og typer), går folien til produksjon. Produksjonen består av enten print på folie, eller konturskårede elementer i gjennomfarget folie. Konsis har et bredt utvalgt av foliefarger og varianter som skal passe de fleste design.

3. Montering

Etter produksjonen er gjennomført er vi klare for å montere bilfolien. Her er det viktig å avklimatisere bilen. Vi ønsker derfor å få bilen inn til oss dagen før montering. Bilen skal leveres rengjort inn til oss. Vasker dere bilen i vaskemaskin før overlevering bør det brukes vanlig standard vask (uten polering). Etter montasje bør folien herde i 24 timer for best mulig resultat. Se vaskeanvisning for folierte biler nederst på siden.

Hvilken type bilfolie skal jeg velge?

Enkel dekor

bilfolie, bildekor, foliering av bil, folie på bil, konsis, high access

Med enkel dekor på bilen vil du få synligheten i bildet til en rimelig penge. En typisk enkel dekor er 4-5 elementer – Firmalogo på begge sider+panser, webadresse og telefonnummer samt eventuelt noen dekorelementer. Vi løser dette enten ved å printe, laminere og konturskjære folien, eventuelt bare konturskjære i en farget folie.

bilfolie, bildekor, foliering av bil, folie på bil, konsis, high access

Delfolie med print

Delfoliert bil for Water Logic, trykket og montert av Konsis
Delfoliering med print

En delfoliert bil innebærer å dekke større flater med folie. Designmulighetene blir flere enn ved en enkel dekor. En typisk delfoliert bil vil ha større designelementer som gjerne går over flere dører eller hele sider, man kan bruke bilder, eller forandre fargen på større deler av bilen. Ofte ligger folien i to lag, med en bakgrunnsfarge og konturskårede elementer over. Produksjonen er ellers lik som ved enkel dekor, men monteringen vil bli noe mer omfattende.

bilfolie, bildekor, foliering av bil, folie på bil, konsis, water logic

Helfoliering

bilfolie, bildekor, foliering av bil, folie på bil, konsis

En helfoliert bil innebærer å dekke alle synlige lakkerte flater på bilen med folie. Helfoliering er rimeligere enn å lakkere bilen, og vil også bidra med å beskytte den eksisterende lakken. Helfoliering av bil gjøres av flere årsaker. Man kan få en farge som skiller seg ut, eller en struktur i folien som ikke er mulig ved vanlig lakk (eksempelvis carbon, matt folie etc.) I tillegg vil folien beskytte mot steinsprut, småriper etc. som gjør at lakken vil se bedre ut den dagen bilen skal selges, eller levers tilbake til leasingselskapet.

Monteringen er mer omfattende, og det går med mer folie i en slik produksjon. Det er også her mulig å legge flere lag med folie utenpå hverandre om man ønsker logoer eller andre utskårne elementer i tillegg til helfolieringen.

bilfolie, bildekor, foliering av bil, folie på bil, konsis

Helfoliering med print

Helfoliert bil for MyCall, trykket og montert av Konsis
Helfoliering med print

En siste mulighet for foliering av bil er å printe hele folien før den monteres. Denne metoden muliggjør et utseende som kan skille seg ut da man dekker hele bilen med trykte flater. I tillegg oppnår man alle fordelene med helfoliering som beskyttelse mot riper og steinsprut, redusert verditap etc.

Monteringen er den mest omfattende, og det går med mer folie i en slik produksjon. Det er også her mulig å legge flere lag med folie utenpå hverandre om man ønsker logoer eller andre utskårne elementer i tillegg til helfolieringen.

bilfolie, bildekor, foliering av bil, folie på bil, konsis, my call