Ny produktkatalog for Norcool - Konsis

Ny produktkatalog for Norcool

Som en av Skandinavias ledende leverandører av alt innen kjøl trengte Norcool en produktkatalog som fremhever alle deres produkter. De ønsket en stemningsfylt katalog, litt utenom det vanlige. Vi tok hele jobben - fra idé og design til ferdig produsert katalog.

Prosessen startet hos designavdelingen med en idemyldring for å kartlegge hva den nye katalogen skulle være, og for å skape en gjennomgående profil for både Norcool og katalogen.

LES ALT OM: Våre designtjenester

Tidligere har Norcool operert med én katalog per produktkategori. Dette ønsket de nå å gå bort fra, og en del av oppdraget ble derfor å samle alle produktene til Norcool i én og samme katalog på en presentabel måte. Det var starten på jobben med å designe oppsettet for katalogen.

Videreutviklet fargeprofil

I denne prosessen ble det også naturlig å se nærmere på farger som skulle gå igjen i katalogen, og videreutvikle fargeprofilen Norcool allerede hadde i dag. Den gulaktige fargen var en del av deres profil fra før av, så vi jobbet ut ifra dette og la til flere farger.

Fargekoden laget for den nye produktkatalogen til Norcool
Fargekoden laget for den nye produktkatalogen til Norcool

Forsiden ble designet med utstanset logo, slik at en av fargene fra den nyetablerte fargeprofilen vises igjennom. Selve katalogen ble også designet i et liggende A4-format – et noe uvanlig  format. Dette for å skape et litt annerledes og interessant preg som trigger kundens nysgjerrighet.

Forside av Norcool produktkatalog med stans
Foto: Per Kristian Lie Løwe/Konsis
Introduksjonsside fra produktkatalogen
Oppslag fra produktkatalogen med produktinformasjon, tekniske illustrasjoner og produktfoto av Per Kristian Lie Løwe/Konsis
Oppslag fra produktkatalogen med produktinformasjon og produktfoto av Per Kristian Lie Løwe/Konsis
Rentegnet teknisk illustrasjon
Rentegnet teknisk illustrasjon

Til slutt rentegnet designer de tekniske illustrasjonene, så de matchet profilen i katalogen.

Foto: Per Kristian Lie Løwe/Konsis

Fra design til produksjon

Etter at designet og innholdet i katalogen ble godkjent, gikk designet videre til produksjonen her på huset.

Katalogen er trykket på en av våre offset maskiner, før det deretter ble lagt et lag med skin PP-folie. PP-folie er et slitesterkt materiale som gir trykksaken et eksklusivt preg. Det egner seg spesielt godt til omslag til magasiner og kataloger som den Norcool nå har trykket opp.

Ferdig Norcool-katalog med skin pp-folie ut stanset logo på fremside
Ferdig Norcool-katalog med skin pp-folie ut stanset logo på fremside

Etter foliering ble logoen i omslaget stanset ut, før materien (innmaten) først blandes i samlestifteren, og deretter manuelt settes sammen. Omslag og materiet skjæres så til riktig størrelse i skjæremaskinen, før de limes sammen i limfresemaskinen.  Med denne innbindingsmetoden limes ryggen materien til omslaget – en vanlig metode ved produksjon av magasiner og kataloger.

Katalogen er nå limt sammen og går avslutningsvis gjennom en kanttrimmer for å sørge for at katalogen har riktig format. Ut av maskinen kommer ferdig katalog som kun skal pakkes, før den sendes til kunden.

Gratulerer med flunkende ny og fresh produktkatalog, Norcool.

LES ALT OM: Effekter og etterbehandling