Hvordan lage trykklare PDF-filer for variabel data? Konsis har svar!

Hvordan lage PDF-filer for variabel data?

Dersom du ønsker å personalisere invitasjonen, julekortet eller notatbøkene, er variabel data tingen. Les om hvordan man klargjør filer med variabel data under!

Av Eirik Bakli Verket

Konstruktør og førtrykksmedarbeider hos Konsis

Kontakt Eirik Bakli Verket

Lever både trykklar fil og eksempel på plassering

Når man klargjør filer med variabel data, lagrer man ikke en, men to sider i hver PDF-fil.

Første siden er selve trykkfilen, uten den variable dataen.
Andre siden viser et eksempel på hvordan trykksaken ser ut med den variable dataen. På denne siden ser vi hvor den variable dataen skal plasseres og hvilken font og størrelse som er brukt. Husk å sende med den fonten som er brukt i den variable dataen. En mulighet er å sende oss en “package” av hele jobben.

Dobbeltsjekk at den variable dataen passer

Utfør gjerne en test ved å sette inn den lengste navnet fra din Excel-fil i ditt dokument – da ser du raskt om all teksten går innenfor det ønskede området. Om det er ønskelig at trykksakene skal leveres i en spesiell rekkefølge, eksempelvis alfabetisk, er det viktig å gi beskjed om dette. De variable dataene leveres som en Excel-fil og innholdet i Excel-filen skal kun være den informasjonen som skal benyttes i trykksaken. Eventuelle linjeskift og annen formatering i cellene må fjernes.

Variable bilder?

Hvis det er bilder som skal være variable må filnavn og navnet i databasen være likt. I tillegg må alle bildene være i lik størrelse. Er du i tvil – ta kontakt med oss!

Kategorier:

Lignende saker

Hvordan lage PDF-filer for spotlakk, preg, folie og utskjæring?

For trykksakene som skal leveres med det lille ekstra, som for eksempel, gullfolie, spotlakk og formskjæring, må filene...

Les mer

Hvordan lage PDF for trykk?

Når man skal levere filer til trykk, er det en del ting det er viktig å tenke på...

Les mer

Hva er forskjellen på en bildefil og vektorfil?

Vi opererer med mange ulike filtyper som har forskjellige egenskaper og bruksområder. Den største forskjellen er pixelgrafikk og...

Les mer