Om å arbeide i et godt rom - Konsis

Om å arbeide i et godt rom

«Og her sitter interiørarkitektene» sa prosjektlederen stolt da han gikk forbi kontoret vi satt på. Vi smilte imøtekommende og tenkte inni oss – «ikke si det, for dette rommet representerer oss ikke.»

Camilla Mørstad, med sine tanker om et godt rom
Camilla Mørstad

Dette innlegget er skrevet av:
Camilla Mørstad – prosjektleder for Interiørarkitektur i Konsis
.

Hun deler noen av sine tanker om hva som
skaper et godt rom på arbeidsplassen og
hvilke verdier som skaper et godt arbeidssted
og hva det gir.

Vi er selvfølgelig glade for at han var stolt av arbeidet vi utfører – for jammen designer vi mange lekre kontorer, skoler, cafeer, restauranter og treningsrom kombinert med praktiske løsninger.

Rommet vi satt på var heldigvis midlertidig. Rett og slett fordi tanken var at vi skulle sitte på hver vår avdeling; interiørarkitekten og prosjektlederen.

Det fant vi raskt ut at ikke fungerte spesielt bra. Vi trengte å sitte sammen – dialogen, løsningene og ideene oppstår underveis. «Hva tror du om denne løsningen?», spør interiørarkitekten. «Jeg synes vi er inne på noe, men det er noe som mangler», svarer jeg.  «Det smeller liksom ikke slik jeg hadde sett for meg». «Enig», svarer hun og blir tankefull. Så ser jeg hun forsvinner inn i tegneprogrammet sitt og gyver løs. «Nå da», smiler hun og ser opp!

«Ja,» roper jeg i begeistring – «nå sitter det»! En high five og fornøyde smil.

Så går vi tilbake til hvert vårt arbeid. Jeg skal lage en elementliste og prise all produksjonen på et av prosjektene. Jeg tar på meg headsett så jeg kan dykke inn i min egen verden.  Slik går det fint an å dele et felles kontor.

Men så var det denne følelsen når folk presenterte oss, da. Rommet som hadde vært et kontor, stillerom, møterom og teamsrom. Et godt planlagt lokale har nettopp disse mulighetene, at du enkelt kan endre bruksområde etter behov. Men de hvite veggene og frostet folie er en kombinasjon som får meg til å grøsse litt. Spesielt sammen med det hvite skrivebordet og den sorte kontorstolen.

LES ALT OM: de ulike foliene Konsis tilbyr

Mange vil jo si at dette er det «over alt» – så det er ikke noe å klage over. Men det er nettopp det – det forteller jo ingenting om hvem vi er, hva vi gjør eller hva vi står for. Det mangler identitet og speiler ikke verdiene eller menneskene som jobber der. Og det frustrerer meg.

Lette å begeistre er vi – så når daglig leder foreslo at vi skulle flytte til et nytt og større rom ettersom avdelingen vår vokste, var vi raskt på med et forslag om renovering av det nye rommet.
Løsninger ble tegnet og visualisert, plantegninger, riveplaner, nye konstruksjonsplaner, en elementliste med inventar og egen produksjon kom på plass. Vi hentet inn priser og fikk GO!

LES OGSÅ: Konsis bygger om – nye kontorer og større produksjonslokaler

Interiørarkitekt Tone ser på plantegninger for deres fremtidige kontor sammen med to av håndverkerne, for å skape et godt rom å jobbe i
Interiørarkitekt Tone ser på plantegninger sammen med håndverkere


«Jeg vil at det skal fungere som et showroom uten at det er et showroom», sa interiørarkitekten. «Vi bruker også møbler vi har, men endrer de med folie og så lager vi skuffefronter selv».

Og med enkle grep endret vi et rom som var hvitt til malte vegger i fargen «Rose Dust», vi løste akustikkproblemet med å legge teppefliser, samt egenproduserte lyddempende akustikkplater i taket. De ser mer ut som en del av designet, men har altså en praktisk funksjon.

LES ALT OM: Støydempende dekor fra Konsis

Møblering er planlagt slik at alt har en fast plass, egenproduserte skuffefronter med utfrest mønster likt mønsteret vi har på folien på vinduet.

Belysningsplanen gjorde det enkelt å henge opp dekorlampene med ulike pærer og størrelser. Benkeplaten ble freshet opp med eget design på folien. På lageret fant vi et hvitt rundt bord og folierte dette med teakfolie, så passet det bedre inn og vi sparte miljøet for brukt og kast – og nye innkjøp. Vi produserte ekstra lange musematter til skrivebordet som tar opp mønsteret i akustikkplatene i taket.

Kontoret og showromet til avdelingen for interiørarkitektur i Konsis, et godt rom å jobbe i
Kontor og showroom


Og vipps, er ikke kontoret vårt lenger hardt, hvitt og upersonlig. Det oser kreativitet, femininitet og smarte løsninger.  Ingenting er overlatt til tilfeldighetene, det er en lun og god atmosfære.

Arbeidsstedet har blitt så fint at jeg gleder meg til hver dag på kontoret og hver gang jeg ser opp fra PC`n, er det noe fint å hvile øynene på.

«Det er lett å si» tenker du kanskje nå: men du skal se hva som skjer. Kollegaer kommer stadig innom for å se på rommet og om det har kommet opp noe nytt, de setter seg gjerne ned og slår av en prat for å diskutere løsninger og det finner de; løsninger som er overførbare til andre kundeprosjekter de jobber med. 

De tar med kundene sine inn og sier: «Her jobber interiørarkitektene» – og nå digger vi at de sier det – for nå gjenspeiler kontoret vårt det vi står for: Kvalitet, kreativitet og funksjonalitet.


Ønsker du å få kontakt med vår interiørarkitekturavdeling og se hvilke muligheter dere sammen har for å skape et godt rom på ditt arbeidsområde? Les mer og ta kontakt her.

Kategorier: