Historiens største utstilling på Nasjonalbiblioteket - Konsis

Historiens største utstilling på Nasjonalbiblioteket

"I år er det 50 år sidan lovparagraf 213, som forbydde seksuelle handlingar mellom menn, vart avskaffa. Denne milepælen i norsk historie blir markert med Skeivt kulturår 2022" står det på hjemmesidene til Nasjonalbiblioteket. De feirer jubileet hele våren, deriblant med utstillingen "Stoltheit og fordom - skeive forteljinger fra samlinga" på nettopp Nasjonalbiblioteket.

Utstillingen gir et innblikk i ulike frigjøringskamper kjempet og opplevd av skeive i Norge gjennom tidene. Vi i Konsis fikk oppdraget med å fremme dette best mulig, og satt både konstruktører og produksjon i full sving.

Informasjonsvegg ved ankomst til utstillingen
Informasjonsvegg i re-board ved adkomst til utstillingen

Tegningene til utstillingen er laget av arkitektbyrået Snøhetta, mens Konsis har stått for konstruksjon, produksjon og montering. Mesteparten av materialet til utstillingen er laget av Re-Board. Det e et robust, allsidig og, ikke minst, miljøvennlig materiale med god holdbarhet og ekstremt mange muligheter. I dette tilfelle har vi brukt Re-Board til både reoler, monterdeksler, podier og installasjon til inngangsparti. Alt er tilpasset med hull for iPad, nisjer til utstilling av objekter, oppheng for hodetelefoner, og innfelte knapper for avspilling av media.

LES ALT OM: Re-board

Skreddersydde løsninger for oppheng av hodetelefoner
Reol og vegg i re-board med oppheng for hodetelefoner
Skreddersydde løsninger for hull til iPad og utstilling av nisjer
En interaktiv visningsflate i re-board, med hull til iPad og oppheng til hodetelefoner

Skreddersydde løsninger

Alt i alt består utstillingen av en god del skreddersydde løsninger utarbeidet, konstruert og satt sammen av våre konstruktører. På den måten kunne vi produsere mest mulig uten synlige skjøter, fester og skruer, og slik fremme innholdet i utstillingen på en delikat måte.

Skreddersydde løsninger
Skreddersydde løsninger i re-board for fremheving av utstillingen, deriblant utstillingsvindu

I tillegg til Re-Board har vi printet bannerne som henger på stillasene i to ulike stoffer, samt diverse trykksaker til utstillingen.

LES OGSÅ: Historien om Utøya – en utstilling i mye re-board

Konsis har printet bannerne som henger på stallaset rundt om i utstillingen
Printede bannere på to ulike stoffer

Mens kong Haralds tale om at “Nordmenn er jenter som er glad i jenter, gutter som er glad i gutter, og jenter og gutter som er glad i hverandre” går diskret over høyttalerne, kan man betrakte utstillingen og ta innover seg historien som for mange har vært en tøff kamp for å komme dit vi er i dag.

Den aktuelle utstillingen er den største på Nasjonalbiblioteket noen sinne, målt i antall utstilte objekter. Og Konsis er stolte over å få bidra. Utstillingen er allerede å se på Nasjonalbiblioteket, og er tilgjengelig for publikum frem til 23. april.