Vennlig papir og bevisste valg - Konsis

Vennlig papir og bevisste valg

Papir er en fornybar ressurs det er greit å være glad i. Konsis er Svanemerket og det er over 90% av papiret vi trykker på også. Det vil si at trykksakene blant annet skal kunne gjenvinnes og benyttes på nytt.

Papir og papp kan faktisk gjenvinnes mellom 6 og 8 ganger! Skulle det bli liggende i naturen så brytes papiret ned på 3 måneder, i motsetning til plastposer som trenger 400 år på samme jobben. For hvert tonn papir som gjenvinnes spares omtrent 14 trær.

I Norge klarer vi å gjenvinne nesten hundre prosent av all bølgepapp vi bruker, og vi er også gode på resirkulering av papp og papir. Dette sparer miljøet for store mengder utslipp av CO2.

I tillegg til å være en miljø-venn, er papir også en lese-venn. Two sides forskning viser at 61% i Europa foretrekker papirmagasiner og 54% papiravis. Her i landet sier halvparten av elevene på videregående skole at de foretrekker å lese læreboka på papir fremfor på skjerm.

Ingen kan gjøre alt, men alle kan gjøre litt sier Blekkulf – og det er vi helt enige i. Hvis du har lyst til å ta mer bevisste valg så har vi mange løsninger som hjelper deg med det – her er fem ting du bare kan begynne med én eneste gang:

1 ) Velg sertifisert papir: Over 90% av alt papir vi trykker på er Svanemerket og kan resirkuleres. Les mer om vår sertifisering her.

2) Gjenbruk av messeutstyr: Det er mulig å bytte baner på de fleste av våre lagerførte messesystemer slik at rammeverket ikke produseres for éngangsbruk, men får muligheten til å glede mange. Banene, eller plakatene om du vil, kan resirkuleres.

3) Bruk Re-board: Re-board er papirbasert og kan gjenvinnes. I tillegg har materialet mange muligheter. Vi kan frese det ut i fine fasonger, konstruere store stands og skape spennende eksponeringer. Displayet i bildet ovenfor er designet og konstruert i Re-board.

4) Klimakompenser: Velger du våre klimakompenserte varer er du med å betale for ny beplantning av skog. Les mer om klimakompensasjon hos vår papirleverandør Antalis.

5) Resirkuler: Hjelp papiret tilbake i kretsløpet med å få det i riktig avfallsdunk. Husk at papir er nesten som katter med opptil åtte liv hvis det får sjansen.


Kilder:
https://www.ssb.no/natur-og-miljo/avfall/statistikk/avfallsregnskapet

www.nordics.twosides.info/NORD/et-flertall-foretrekker-a-lese-pa-papir/

https://www.nrk.no/nyheter/elever-foretrekker-a-lese-pa-papir-1.14762504

https://www.grontpunkt.no/aktuelt/nyheter/gjenvinningsaaret-2022-innfrir-myndighetskravene

https://www.ssb.no/natur-og-miljo/avfall/statistikk/avfallsregnskapet

https://www.fretex.no/hovedmeny/miljo-og-samfunnsansvar/dette-bor-du-vite-om-gjenvinning

Kategorier: